23.08.2024 г., 21:29 ч.

Колко са 

  Поезия » Гражданска
49 1 1

 

Понеже сме южняци- тарикати,

намират се за всичко оправдания:

със робството , с червените примати,

с погрешните разчети и послания...

 

А всъщност сме народ от пияндета,

та няма начин да поемем риска

и сметка да потърсим, не вендета,

защото просто никой не му стиска.

 

И пак ни водят слепите пастири

със мозъци натъпкани в търбусите,

купуват власт с кебапчета и бири

и вместо нас гласуват автобусите.

 

Едно магаре, сложено начело

във листата, ще влезе в парламента,

но колко са кажете вие смело

и нека прогласуваме процента.

© Димитър Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Реалността е скучна,сива.
    Битува в нас:криво-ляво...
    Но надеждата е още жива:
    жънем вместо зърно плява!
Предложения
: ??:??