15 июн. 2010 г., 11:00

Коловоз 

  Поэзия » Другая
468 0 2

Ако оцелея до следващата вечер,

ще е защото съм чакала ръката ти.

И ако оцелея, та да мога да се усмихна,

ще е защото съм прочела теб в бяло поле.

И, ако мога, сред нивята гола до същността си

да се изправя и да крещя без свян твоето име,

то ще е, защото съм се сляла с душата ти

и онова, което не изписва ръката ти,

докосва мен, щом извира от теб.

 

А после, ако оцелея, очаквай пак

някой влак да засвири пред коловоза,

то спомни си съня ми и как сред него

поставях релси, чертаейки пътя.

И щом там, сред железни траверси,

върбата плачеща видиш до моста,

то знай - в съня ми си влязъл наяве

или сега и двама сънуваме.

© Криста Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??