Когато се почувствам нежелана,
когато се почувствам необичана,
готова съм на първото пиано
да запрепускам с пръсти по клавишите.
Усмихваш се? Да, знам, че не умея
да свиря на пиано, но послушай:
не пеят ли дърветата в зелено;
не свири ли пианото въздушно?
Обаче най-фалшиви нотки вземам,
когато избера си напосоки
да ми приглася някой като мене,
загледан тъжно в следдъждовни локви.
А всъщност, за да стане хорът хубав
и да звучи пианото концертно,
за диригент би трябвало да имам
един приятел с поглед, който свети.
© Павлина Гатева Все права защищены