(Един стих, предизвикан от личен коментар до мен от...!
И ме извинете за наново разбудения "аромат" , но
обещавам - няма повече !)
Напуснаха последните от екипажа!
Заминаха, но с гордо вдигната глава.
Зад име "капитан" съзряха в края
несигурна, страхлива и сама душа.
Един след друг изчезваха моряците,
способни, не понесоха срама.
Низвергнати все бяха, недостойни
да плават с "височайшата" глава.
На някои със нож преряза пояса,
а други бутна лично зад кила.
Останаха си двама - той и пажът -
да управляват кораба си "Самота".
И в бурята, под черното небе,
наздравица ще вдигат само двама.
Животът и без тях ще си тече -
самотници без екипаж... Измамени.
© Петя Кръстева Все права защищены
Силен, истински, макар итъжен стих!