Когато косачът коси,
а ти си цъфтиш сред ливада;
тогава дали за награда
заслужил си или не си
блажения рай или ада –
е сякаш напълно все тая!
Все тая е сякаш това –
ти бил ли си жлъчна трева,
или пък прекрасна омая,
мълвяща уханни слова.
Все тая е всичко, нали?!
Дордето цъфтиш сред отрови,
презирай мечти и любови
и всичко без страх запали;
за да отлетиш без окови!...
© Раммадан Л.К. Все права защищены