(от Хънти)
Земята се люлее под моите крака
не вярваш ли? Тогава
обуй се и ела.
Хвани ме за ръката и нека да вървим.
Където и да стигнем
ще станем бързо дим.
Където и да спреме, където и да спим,
и къща да строиме
и покрив да редим,
ще срутят всичко `дите със своята стрела.
Не чуваш ли? Звездите! Събуй се и ела.
И нека боси влезем във нашата гора,
тук всички ни познават! Събуй се и ела.
---
`98
© Дана Все права защищены