29 мая 2014 г., 21:12

Кучето 

  Поэзия » Философская
478 0 1

 

   Един стар мокър пес

   през дувара се промушва.

   Къде ли е бил нощес,

   та лекичко накуцва?

 

   Личи си старостта на псето,

   уморено, изпосталяло,

   няма бодрост в него,

   едва-едва пристъпва вяло ...

 

   Само очите му блещукат -

   очи на единак във нужда,

   от свои изоставен, гонен и от чужди,

   той погледна към намръщената къща...

 

   Напират от очите мъдрост и тъга

   и една човешка безизходност -

   той себе си тук бе дал

   до ненужност по непригодност...

 

   Там, в ъгъла, бавничко прилегна

   и преди очи да затвори уморено,

   отново с горест къщата погледна...

   .....................

   Какво ме чака в утрешния ден,

   ако си очите пак отворя?

   Навярно само кучета край мен

   и зъбите им... до кокал...

 

 

 

© Валдемар Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??