30 дек. 2011 г., 19:38

Купувач 

  Поэзия » Любовная
745 0 0


Купувач на забранени неща,

купувач на нова истинска мечта,

поредното клише или книга с откъсната страница.

Аз не искам това, давам всяка цена,

намери ми ключалка за моята душа,

без любов навеки се обричам.

Хайде, злочестнико,

вземи мерките на измъчената ми душа

или и без това ще я пъхнеш в кутийка от кибрит,

да си остане все така сама.

Затвори, завърти ключа, благодаря,

сега го хвърли на дъното, на морската земя.

Пак съм аз, името ми е същото,

дори табелката на входната врата,

но нямам вече блясъка в очите,

нито усмивката от вчера сутринта.

Кристално кълбо вместо очи

и свещ вместо надежда, сърцето да топли.

Готова съм сега, ела при мен,

превърни ме в първата игра,

ще те имам и ще си вървя,

защото това искам от съдбата,

последната обич да стане първата шега.

Погледни ме и не ме моли,

победих, а ти изгуби,

безмълвна съм сега, разбих твоята душа,

не ме проклинай, ти превърна ме в това.

Заради теб платих високата цена,

да си купя най-злочестата съдба.

Но успях, оцелях, без сърце, без душа,

връщам рестото, което ти дължа!

© Мария Манчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??