28 февр. 2014 г., 08:47

Към себе си 

  Поэзия » Философская
616 0 0

Когато се протегнеш и не можеш да простиш,

прегръдката ти става тъй измислена, фетиш;

и падаш, ставаш всеки опит - превръща се във  

крах, виждаш че си сам  и оставяш само прах.

 

Повярвай си,  недей да губиш своят курс -

ти ставай, трябва да изпълниш своят тур;

тълпата пак те сочи с пръст,  недей, а ти цъфтиш, 

но никой няма как да знае, че действително тъжиш. 

 

И всеки тук ще гледа в теб,  защото ти вървиш -

не спираш и не хленчиш дори и да кървиш,

успехът е съпътстван - от смисъл да си жив,

но колкото и да загубиш -  ти ще си щастлив.

 

Намираш своя тласък, бъди сърцето си -

и нямаш избор, нямаш, то бие - чуй го ти,

това е твоят път - открий съдбата си, е, трябва 

сам да си простиш,  за да  бъдеш най-щастлив!!!

© Антон Кънчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??