14 мая 2024 г., 15:02

Към утрешният свят Светликът плува... 

  Поэзия » Строгие формы
166 4 7

Към утрешният свят Светликът плува

в пространство на небесни океани

и с днес завинаги ще се сбогува

погалил миналото с топли длани.

 

С лъчи последни във вечерен час

над сградите сега почти заспали

вълшебници ефирни до захлас

воали нежножарни са постлали.

 

Градът е титанично уморен

от тежестта на хиляди проблеми.

Проблясват светлинки, живот смутèн

очаква нова пролет, ново време.

 

Сънят с надеждите ще ни прегръща

и вярата ни с утрото се връща.

© Асенчо Грудев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??