Късно е да ме обичаш
угасна в мене любовта.
Късно е да ме наричаш
с онези нежни, мили имена.
Когато чаках с трепет да те видя
и сънувах нощем твоите очи,
вместо обич - болка и обида
много щедро ти ми подари.
Топлина и нежност в тебе няма
ти си винаги студен,
а сърцето ти е толкова голямо
за всеки друг, но не за мен.
Ако аз не съм желаното момиче
защо се върна пак при мен?
Искаш само тебе да обичам,
но не можеш с мене да си всеки ден.
Свободата си не искаш да изгубиш,
но те плаши и вечна самота,
вярвай ми - така ще се погубиш
без да си усетил любовта.
А когато никога не си обичал
и от свойта топлина на никой не си дал,
дори животът ти да е отличен
все едно, че никога не си живял!!!
© Гергана Кирилова Все права защищены