Летището - чакалня за несбъднати мечти,
изпраща самолети, натежали от желания.
А днес в бюро "Изгубени-намерени души"
отново без табелки чакат купища терзания.
Тълпата пред гишето "Нов живот" пак се реди,
но вехтите си куфари помъкнала отзаде.
И сам клошарят стар - Морал, завит на пейка спи,
пиянското му хъркане отеква в празни зали.
Летище за химери. Всяка с чартър отреден.
Тук нямат място гладни, бедни, сган и простолюдие.
А полетът за рая днеска пак е отменен
защото самолетът е обречен на безлюдие.
© Миглена Миткова Все права защищены