Лошото време
17.06.2017 г. Драгойново
Днес цял ден времето е лошо.
Сърдито, нещо го боли.
Като по времето на Тошо.
На цял свят пак се инати!
И слънцето не се показва...
Намръщено е и вали.
И скрит във облачната пазва,
Денят се в мрака търколи!
Завит съм аз във судормата.
От времето съм вледенен.
Измамен съм аз от Съдбата
и не дошлия летен Ден!
Броя пак капките в листата.
И мразя вятъра край мен!
Усмивка нямам на устата
и съм така усамотен!
© Христо Славов Все права защищены