Лунна нощ
Лунна нощ, изпълнена със звезди...
Разхождам се сама по морския бряг.
Зад всяка песъчинка крият се безброй мечти.
Пристъпвам бавно от крак на крак
и мисля за отминалите дни.
Отправям поглед към пълната луна.
Усещам как облива ме нейната светлина.
Вятърът полъхва моите коси.
Спокойствие се чете в сините очи.
Кой би сравнил човешкия живот с нощта?
Представи си, че вървиш по лунната пътека.
Луната осветява пътя към целта,
ти я следваш и се чувстваш сигурна и лека.
Безстрашно протягаш своята ръка,
но облаци се появяват в този миг
и оставаш в непрогледна тъмнина,
на далече се разнася тъжният ти вик...
Мислиш, че си се изгубила, но, уви,
Луната пак изгрява и посочва пътя ти.
Продължаваш да вървиш в светлина,
стремиш се да не паднеш в пропастта.
А животът не е ли една игра,
в която се опитваш да направиш пак това?
© Лиза Все права защищены