Бяла лястовичка лани,
пробва Коста да си хване,
но си хвана самолетче
от хартиено билетче.
Той в чиния го постави
и реши щом е успял,
дом-гнездо да му направи,
щом е лястовично бял.
Чудо чака вече Коста,
глупостта да изцери.
И покани в къщи, гости,
радостта да сподели.
Лястовичка не видяха,
но билетът бе с късмет.
Смяха се, но онемяха,
Коста като стана кмет.
Взе печалба самолетна
кацнала в гнездото-дом
и кампания си спретна
в обновения салон.
© Валентин Йорданов Все права защищены