14 abr 2016, 17:50

Лястохват 

  Poesía
436 0 2

Бяла лястовичка лани,
пробва Коста да си хване,
но си хвана самолетче
от хартиено билетче.

 

Той в чиния го постави
и реши щом е успял,
дом-гнездо да му направи,
щом е лястовично бял.

 

Чудо чака вече Коста,
глупостта да изцери.
И покани в къщи, гости,
радостта да сподели.

 

Лястовичка не видяха,
но билетът бе с късмет.
Смяха се, но онемяха,
Коста като стана кмет.

 

Взе печалба самолетна
кацнала в гнездото-дом
и кампания си спретна
в обновения салон.

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??