Любовта на капките
Изумрудени дъждовни капки
галят измъчените стъкла
на бледи, на тъжни прозорци -
възхитителен пожар на любовта.
Пламват и капки, и тропот
в синия пламък на страстта,
завихрят тангото на живота
по запрашените стъкла.
А зад прозорците мечтите,
покрити с безобразни подозрения -
съмнения във нас самите
и в разплаканите капки.
© Радосвета Петрова Все права защищены