Майко,
твоето име
за мен е светиня,
ти ме създаде на тази Земя.
Няма любов на света
като тази,
която единствена
топли така.
От теб получавам
и обич, и сила,
ти си и мой съдия.
Във мъка и радост
на теб се осланям,
с теб ми е хубав съня.
На тебе покланям се
много смирено,
пред твоята сила и мощ.
Твойто сърце
тъй нежно и топло,
струи като
огън пламтящ.
© Пепа Райчева Все права защищены