С майски дъжд е бременно небето.
След миг ще плисне бисерни сълзи.
Изплаче ли се, с красота неземна
ще се посипят слънчеви лъчи.
И сивото ще се размие като с четка.
Очите сини на небето със перца̀
ще защриховат чуруликащи врабчета
под камертона звучен на пчела.
Ще заблестят тревиците в зелено -
калейдоскоп от нежна резеда.
Ще облече дъгата с цветове пастелни
ефирната си пролетна снага.
И толкова е дъхаво, че ми се иска
парченце от небето да си скътам в джоба.
Капчици от майски дъжд – жълтици
назряват в майската утроба.
© Даниела Виткова Все права защищены