19 окт. 2024 г., 08:04

Маза за двама 

  Поэзия
133 1 3

МАЗА ЗА ДВАМА

 

Додето аз – във стихове унесен,

събирах сол от своята сълза,

един клошар през тая мрачна есен

засели се във моята маза.

 

Под едрите звезди над Фамагуста

донесе водка, бира и мезе.

И – избицата, както беше пуста,

превърна се на къща без резе.

 

Примъкна стар дюшек – менте „Дормеос”,

по-изтърбушен даже и от „Тед”.

И на кашон от телевизор „NEO”

до късно снощи пихме tete a tete.

 

Разказа как от склада за траверси

сегиз-тогиз е крадвал железа.

И сетне пусна още две-три версии

как ще я кара в моята маза.

 

Е, говори, човеко! – аз те слушам.

От двамата ни кой е по̀ клошар?

И аз съм тъй! – под тая крива круша

все на калъч търкалям своя зар.

 

Зимъска, щом навън завият вълци,

на изборите ще гласувам „За!”

А ти живей, братле! Добре дошъл си!

Бог да те пази! – в моята маза.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??