31 окт. 2006 г., 13:22

Мечта 

  Поэзия
814 0 10
Трябва да се оцелява...
Кой както и с каквото може.
В тази шибана държава
инерцията смърт е, Боже!

Мразя туй, което върша!
Повдига ми се, няма смисъл!
Осем часа съм сред мърша...
Кога ли въздух ще подишам?

Колко още ще изкарам
в една изкуствена Матрица?
От ден на ден надолу падам...
А все мечтаех да съм птица...

Вярно. Аз съм си виновна.
Изглежда си го заслужавам.
Ала как да си помогна?
И как от мен си да избягам?

Сякаш, още не е късно
да тръгна срещу ветровете...
Та в мечтите да възкръсна
като дъга над домовете...

© Гергана Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??