Къде остана, кой те промени
Какво направи с онзи млад човек
Той имаше мечти, какви мечти
Готов бе да твори в този труден век.
Летеше той с крилата си от тез мечти
И бъдещето беше светло, чисто
Кръвта му вреше, като на вулкан, почти
А мисълта, като море вълнисто.
Но порасна, стана мъж
Видя неща, усети болка
Отмиха се мечтите, като след дъжд
И не остана от мечтите даже и отломка.
Но той върви напред, нагоре вече в този век
И радва се на всичките промени
И виждам го отново, онзи млад човек
С многото мечти, покрити с прах от спомени.
Улегнал вече, с поглед на мъдрец
Усмихва се на онзи с многото мечти
Благодари за грешките, като творец
Изминал дълъг път без нищо да пести.
Благодари за белезите по душата
Останали от толкоз трудни битки
С преките повели на съдбата
И истината вплетена в житейски нишки.
© Hristo Hristov Все права защищены