Чистота в най-кристална форма,
наивност в куп, без граница и норма.
С мирис на лимон, с
обноски от изтънчен салон.
Гледа ме тя като мила сестра
и въпреки това тайно крие
на морето цвета, цвят от листа.
С коса настрана, небрежност и свян,
чувствам се пред нея и с други, и сам.
Ерос ме рани с остри стрели,
чисти очи, чистота - придобита със сълзи,
като стая от стъкло с прозрачни стени.
Цял свят на крехките ù длани,
груб и грозен, той се крепи.
© Атанас Къшев Все права защищены