Мираж ли!
Преминах планини, поля зелени,
от утринна роса - вода отпих,
със сетни сили, а очите уморени,
съгледах в хоризонта и разкрих:
как в бъдещето наше тлее сътворено,
събрало в себе си Вселената - Сърце,
в мираж - от зноя може би родено,
или видях на Бог сияйното лице!
Лъчиста
© ЛЪЧИСТА Все права защищены