Искам те - макар да съм момче опасно.
Отдавна...Чуй,да сме наясно:
Ти нямаш допир с мен и сантиметър,
а и аз не съм и оня - свети Петър!
Просто съм пияница, бараба, тарикат.
На Сатаната някакъв си брат.
Обаче, тъй страстно тебе те желая.
Единствена си ти в безкрая!
Глупости съм правил, знай, безкрайни
с безброй жени, отвсякъде незнайни.
Ала не сетих с тях онази тръпка,
когато с теб направих първа стъпка.
Без тебе съм парцал на пода.
Направо-абе, гола вода!
Дет' се вика - харамия и простак,
но, във прахта за теб бих легнал пак!
Загубя ли те - туй за мен е края.
Макар и тъп, не го желая!
Просяк си бях, такъв ще си остана.
За мен си всичко. Точка на романа!
© Георги Янков Все права защищены
Произведение участвует в конкурсе:
Аз имам теб. Без теб ще бъда пак каквото бях: последният бедняк »