17 авг. 2024 г., 09:25

Морето станало е чай 

  Поэзия » Юмористическая
82 0 2

МОРЕТО СТАНАЛО Е ЧАЙ

 

Пак чайника е кипнало морето

и ври водата, пенят се вълните.

Деца се пръскат, скачат на кълбета,

родителите гледат ги сърдито.

 

Небето – вдигнало температура,

въздъхва без особена надежда,

че скоро пак ще може да лудува

и свъсва между челото си вежда.

 

А чаят къкри. Дъх на водорасли

към залеза се влачи с мокри стъпки.

Водата пари и е тъй прекрасно

да плуваш, без да те полазват тръпки.

© Диана Фъртунова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • О, да вярно е. Сега водата е супер.
    Закачливо написано. Хареса ми.
  • Още не съм виждала морето това лято, но си го представих топло и приятно
Предложения
: ??:??