Знаеш ли, често се губя сред мрака,
който присъства във битието.
Чудя се какво ли в него ни чака?
Тъжно ми плаче тогава сърцето.
Някак си чувствам духовните липси,
които ограбват човешкото в хората.
Обземат ме тежки, оковени мисли
и властва в душата ми совата.
А тя, както знаеш, е птица и хищник,
който владее нощта, всява страх.
Надеждите в мен пленява ги ледник,
оплаквам човека потънал във грях.
Но точно когато съм слаб и раним
отнякъде чувам за нещо добро.
И мракът изчезва подобно на дим,
прогонен от светлото, свято писмо.
Тогава пак вярвам, пак Слънце целувам
с доверието на малко хлапе.
И буден, наяве, феи сънувам,
които рисуват ми вълшебно небе.
Крилата сами се разтварят, излитам
и рея се, Феникс, със други летящи.
Красивото, цветното в живота пак виждам,
звездите прегръщам – цветенца цъфтящи.
Това е. Показах ти двете лица,
които в мене живеят задружно!
Едното е щастие, любов, светлина,
а другото, другото... до болка е тъжно...
До дъно душата си тука разкрих,
то не че голяма е тайната...
От нея съм вложил във всеки свой стих,
но тука, но тука е цялата!...
23.09.2019г.
Георги Каменов
Откакто Бог сътворил е света
дал ни е всичко по две:
живот и смърт, мъж и жена,
добро и зло, огън и лед.
Дал ни е Слънце, за да видим света
с любов, красота и надежда.
Огрява ни пътя, по който вървим,
за да видим къде ни отвежда.
Дал ни е нощ, но е дал и звезди,
светулки да светят във мрака,
пътя показват, сътворяват мечти
за душата, която те чака.
На Рождеството свое ни е дал топлина,
на свещичката малка с огън Възкръсва.
Угасне ли той, от ближен вземи,
занеси го в своята къща.
Дал ни е също и кръговрат,
и волята всеки сам да избира
дали да остане в тъмния свят
или от сърцето светлина да извира.
Аз избрах своя път и съдба.
В тъмнината не се застоявам.
Търся, хващам своя лъч светлина
и с него душата огрявам.
Така мога денят да посрещам с усмивка
и да се радвам на малки неща,
целият свят с очи да прегърна
и да извикам: "Аз съм тук и сега!"
26.09.2019г.
Кети Колева
Този дует бързо се превърна в един от най-любимите ми такива!
Благодаря, Кети, за честта и удоволствието!
© Георги Каменов Все права защищены
Благодаря и аз, Цвети 🌹💖🌹