31 июл. 2024 г., 09:59

Мравката и слона 

  Поэзия » Для детей
71 2 1

                            Изтрий сълзата на малко дете.

                            И гушни го, за топлина то мечтае.

                            Попий я, че с тази сълза,

                            по-чиста душата ти става.

 

                                           М.  Н.

 

Вървели мравката и слона

по пътеката на склона.

Тя бързала задъхана.

Той влачел си хобота.

Закъснявали за ферибота.

-Побързай мравко!

Време не остана. 

Чуй, бие последната камбана.

- А ти, слоне, вместо да придиряш,

на гръб ме сложи.

Нима не разбираш?

На мен късички са ми краката.

Ама ум нямаш във главата.

-Хехе- засмял се слона.

- Може къси да са ти краката,

но си падаш бая устата !           

© Живко Делчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Между басня и стих.
    Добре намерена форма за споделяне на мъдрост.
    Поздравление, Живко!
Предложения
: ??:??