Музата
Не! Не се събуждай, преди да я сънуваш!
Ще имаш среща с една мечта.
Не бързай клепки да разбулваш,
преди да те споходи в съня!
Тя само миг ще е с тебе,
а после ще се стопи в светлина.
Донесла е за тебе дар небесен
и тази песен, и тази песен...
с дъжд от ангелски перца.
© Далия Попова Все права защищены