Не изгубвай вяра ни за миг
и до самото дъно да затънеш,
а сили намери - с юнашки вик
тръгни нагоре успехи да пожънеш.
Коварната злина на неуспеха
не оставяй теб да завладее,
а винаги намирай си утеха,
че след буря слънце ще изгрее.
Дори за дъното да си закотвен
без капка воля, сили и мечти,
мисли цветущо и бъди подготвен
за наближаващите светли дни.
И щом измъкнеш се от този ад
и желанието ти веч е сбъднато,
бъди човек и погледни назад -
подай ръка на другите от дъното.
© Владимир Ганчев Все права защищены