ГОСТЕНИН
на Живодар
Тук
дойдох
без име,
без стремежи,
без мечти, без страх…
Ех!
Кога
покри ме
на живота
лепкавата прах?!
Тук
дойдох
без памет,
без окови,
с чист в сърцето мир.
Ех!
Кога
през рамо
ме пристегна
тежкият синджир?!
Тук
дойдох
без ясна
цел, бездомен
като клет клошар.
Ех!
Кога
угасна
лумналият
в погледа пожар?!
Тук
дойдох
с прекрасна,
светла вяра
на безгрижна твар.
Ех!
Кога
угасна
над душата
святкащата жар?!
Тук
дойдох
невинен,
сляпо вярващ
в Утрешния Ден.
Ех!
Кога
погина
блянът искрен
за Живот почтен?!
Тук
дойдох
безумен,
непознаващ
скърби и печал.
А
оттук
без думи
смело литвам
към Безкрая бял…
Тъй
оттук
отлитам
без стремежи,
както съм дошъл,
и…
с тъга
се питам –
можеше ли
да не бъда зъл?!...
07.05.2021, 15:11, Горно Дряново
© Раммадан Л.К. Все права защищены