18 июн. 2012 г., 10:01

На мъжете, пресичали пътя ми 

  Поэзия » Любовная
1045 0 0

Прокъсани дрипи от стари любови

смутено висят в гардероба.

Кошутата своите стъпки зарови,

сърцето прескачаше гроба.

 

Обичах и страдах. Почти безутешно.

Не вярвах, че мога да стана.

Изправях се бавно. Сега ми е смешно.

От раните парещи пепел остана.

 

Ще хвърля и нея. В дълбокото синьо.

Море и небе ще прегърна.

Усмихната, бяла, прелитаща птица съм.

Когато е пролет, аз пак ще се върна.

© Мария Ризова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??