14 сент. 2013 г., 13:42

На прощаване 

  Поэзия » Любовная
761 0 1

  

 

На един дъх написах прощално писмо.

На един дъх реших, че си от зло, по-зло.

 

А всъщност крещеше душата

от скръб и от зор!

Зове ме тълпата,

смърди като пор.

Скрий ме от хората,

облечи ме във сласт

и покрий ме с позор!

 

Истински порочна съм,

по детски живописна.

Как да прикрия доволната усмивка - твоя съм вече,

похотлива, но някак си чиста.

 

Отнеси ме в покоите на греховна отмора.

Спаси от хорската помия

каприза ми за невинна лудория.

Да не притесняваме тълпата,

настъпи страшна олелия...

 

А тя е пълна с глупци,

движещи се на рояци, като оси.

Главите им, потънали в плаваши пясъци -

истински щрауси с човешки украски.

Тъпчат ме с трясък, диамант в сивотата!

Погубват безсрамно наивния блясък на детска усмивка!

 

Прости ми, мили,

но останах без сили...

И на един дъх написах прощално писмо.

За теб е, прочети го,

моя ЕДИНСТВЕНА ЛЮБОВ!

 

© Никоя Но Нечия Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??