В родината наша, край дунавски бряг,
ще видиш ти град прекрасен, сияен.
Окъпан във слънце, посипан със сняг,
той все е така красив и омаен.
Попаднал във Русе оставаш пленен
от сгради изящни, от шепота речен,
от залеза в края на дългия ден,
нежно докосващ кораб далечен.
Очи затвори и ще чуеш файтон,
красив и модерен, докаран от Виена,
а в него младеж със лъскав балтон
гали ръката на дама засмена.
И днес пак е Русе град жив и обичан,
Дунавът вечен го мило обгръща.
Още е “Малката Виена” наричан,
душата копнееща пак там се връща.
© Галя Сергеева Все права защищены