На тръгване ще те прегърна
И ще те целуна -
Страстно, пагубно и всеотдайно.
Ще те притисна силно до гърдите си,
За да чуеш как разбива се сърцето ми.
На тръгване ме прегърни
И целуни ме -
Силно, спиращо дъха ми и стихийно.
Притисни ме, като за последно,
Силно до гърдите си
И заблуди ме,
Че до болка ще ти липсвам,
И до безобразие.
На тръгване хвани ме за ръката,
До вратата изпрати ме
И във вечна обич закълни се
(Че само мене ще обичаш излъжи ме).
А пък аз ще се престоря, че ти вярвам
(Нали сърцето за това копнее)
И ще те излъжа, че ще спреш да болиш.
И ще те излъжа, че ще спреш да гориш.
На тръгване не плачи.
На тръгване не ме изпращай дори.
Нека тази пропаст от тежко мълчание -
Между нас вечно стои.