22.05.2018 г., 9:28 ч.

На тръгване 

  Поезия » Любовна
335 0 2

На тръгване ще те прегърна

И ще те целуна -

Страстно, пагубно и всеотдайно.

Ще те притисна силно до гърдите си,

За да чуеш как разбива се сърцето ми.

На тръгване ме прегърни

И целуни ме -

Силно, спиращо дъха ми и стихийно.

Притисни ме, като за последно,

Силно до гърдите си

И заблуди ме,

Че до болка ще ти липсвам,

И до безобразие.

На тръгване хвани ме за ръката,

До вратата изпрати ме

И във вечна обич закълни се

(Че само мене ще обичаш излъжи ме).

А пък аз ще се престоря, че ти вярвам

(Нали сърцето за това копнее)

И ще те излъжа, че ще спреш да болиш.

И ще те излъжа, че ще спреш да гориш.

На тръгване не плачи.

На тръгване не ме изпращай дори.

Нека тази пропаст от тежко мълчание -

Между нас вечно стои.

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??