Казват, че с времето всичко ще мине.
Едно ще дойде друго ще си отиде.
Но дали всичко се забравя?
Не остава ли отворена рана?
И ако всеки ти прости,
ще можеш ли да го направиш и ти?
В историята всичко се повтаря,
само дето от това, някой друг страда.
Всички изминаваме дълъг път.
По който други са минавали и ще минават
и едни и същи грешки ще повтарят.
Човек се учи от грешките свои,
но защо не погледне и чуждите окови?
А те добър пример са за напред,
все някой ден и ти ще си наред.
Но всеки си мисли:
,,на мен това няма да ми се случи",
не се замисля за да се поучи.
Но все пак нещата се случват,
без да питат и те връхлитат.
А всичко това може да се избегне,
ако човек сам себе си и другите погледне.
И това сигурно го е казал народа,
но няма кой да го чуе за Бога...
А времето тъй си минава
и някой, някъде същата грешка повтаря,
а след него и втори, и трети
и после ще викне: ,, Ех живот проклети"...
И всичко е глупав кръговрат,
който се повтаря пак и пак.
Не ни ли се присмива съдбата
или ние сами си подреждаме така нещата?
© Ани Антонова Все права защищены