5 июн. 2013 г., 15:12

Началото и края 

  Поэзия
404 0 3

"Там ако няма кой да те посрещне,

дано тук има кой да те изпрати!"

                    "Пътник", Здравко Кисьов

 

Винаги животът е затворен

между раждането и смъртта.

Всеки пуска своя земен корен

тук да му остане и плътта.

 

Към живота днеска аз съм длъжен

да го пазя, да го вардя чист.

Весел искам да съм, а не тъжен.

Чист да бъде белият ми лист.

 

Всяка моя спирка е междинна

от начало мое и до рай.

Във природата ни триединна

всяко нещо има своя край.

 

Тъй животът мачка и прегръща

в път през спирки, гари или знак.

В край началото се преобръща

щом животът ни потъне в мрак.

 

Знам. Смъртта тогава ще ме срещне

все спокойна - без обрати.

Там и никой да не ме посрещне,

тука има кой да ме изпрати...

 

 

© Никола Апостолов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • БЛагодаря, Валентине!
    Благодаря, Водичке!
    Благодаря, че се отбихте и прочетохте!
    Искрени поздрави от мен!
  • По-добре нас да изпращат, отколкото ние да изпращаме...
  • Най-важно е да има кой да те изпрати! Живота продължава и след нас! Ние сме само брънка от него!
Предложения
: ??:??