Интелигентността ми се обеси,
задавена с поредната лъжа,
защо поне веднъж не се намеси?
Е, мъртва е, не искам да тъжа.
От просено зърно сега по- малък,
на кармата ми пъзела редиш.
Мъчително повръщам всеки залък,
със който искаш пак да ме приспиш.
Сега съм само име, на вратата,
урок болезнен и едно на ум.
И шумна сватба вдигай, със вината,
наивността ми покани, за кум...
© Надежда Ангелова Все права защищены