От бурите недей се кри.
На тях волята ще устои.
Не бъди трева,
дърво бъди.
А бурята - нека си гърми.
Защо се криеш в миша
дупка?
Някой казал ти е-Чупка !?
Айде бягай ти оттук!
Трябва да избереш
какво да бъдеш.
Наковалня или чук.
В живота или си наведен,
или прав.
Че живота е с юмрук
корав.
И ако шамар ти зашлеви
и паднеш..
Не чакай.Сам се изправи.
© Живко Делчев Все права защищены