3 июн. 2014 г., 11:41

Намръщено и тъмно 

  Поэзия » Другая
280 0 0

Навънка е намръщено и тъмно,
земята е прогизнала от дъжд.
Нощта се крие, а Денят осъмна...
И Пролетта изчезна изведнъж!

Вселената е тъжна, наранена...
Великият Четвъртък е сега.
Макар че Пролетта е  пременена,
обзема ме космическа тъга!

Навярно днеска Времето си спомня
Разпятието, хорската вина,
и греховете трупани, огромни,
нахълталата в хората Злина!

За чутите "осанна и разпни го",
които се повтарят всеки ден,
на Господа  ни ний  не сме "амиго",
и той от хората е отвратен!
  17.04.2014 г. София

© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??