В началото
свил медоносно
пълничко личице
вятърът драска
тебеширени следи
по пламналия асфалт
розови котки и
черни матроси
крият панацея
за раните
във шепите си
кинжали пробождат
разгневената
вулканична лава
бял карамфил
лежи на паважа
в истеричен опит
да изгони Слънцето
© Янко Все права защищены