Народна култура -
трайна следа,
рана дълбока,
белег разрязващ гърба,
музика силна,
разяжда полека слуха,
хиляди, маси народ,
газещи чужди деца.
В пиянство без миг тишина,
обща култура ги сбира
в широк булевард
със светлинни табла,
на разгулно местенце...
с орли над малка река.
Техният символ !
За промяна, борба, свобода,
думички прости, за проста тълпа...
Нека гуляят !
Да има сеир в нощта.
Да има спомени вечни,
за весело време с големи деца,
приятното чувство за обща психоза,
мозък разлял се сред стъпки в калта...
Това е народна победа !
На народна култура над бъдна мечта.
На изграден Чалгатрополис,
над всяка култура в тази страна.
Триумфът на двете слова...
КУ и КЮ !
© Александър Митков Все права защищены