30.10.2016 г., 14:59 ч.

Народна култура 

  Поезия » Гражданска
324 1 0

Народна култура -

трайна следа,

рана дълбока,

белег разрязващ гърба,

музика силна,

разяжда полека слуха,

хиляди, маси народ,

газещи чужди деца.

 

В пиянство без миг тишина,

обща култура ги сбира

в широк булевард

със светлинни табла,

на разгулно местенце...

с орли над малка река.

Техният символ !

За промяна, борба, свобода,

думички прости, за проста тълпа...

 

Нека гуляят !

Да има сеир в нощта.

Да има спомени вечни,

за весело време с големи деца,

приятното чувство за обща психоза,

мозък разлял се сред стъпки в калта...

 

Това е народна победа !

На народна култура над бъдна мечта.

На изграден Чалгатрополис,

над всяка култура в тази страна.

Триумфът на двете слова...

КУ и КЮ !

© Александър Митков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??