Няма по-хубава страна от нашата родна.
Тя е блян и зов, божи благослов.
Тука Ботев, Левски стъпките си крили -
свещената земя спасили
от душмани и хайдути,
от предатели в потури обути.
Обичам те, Майко мила, родна.
Пазиш спомена за кръв и бой,
за подвига на хиляди герои.
Но срам ме е от онези,
дето днес те управляват
и в чужди ръце вяра и език,
историята наша предават.
Ти си силна -
няма да им позволиш
в ръцете люти да ни хвърлят на тирана,
младостта ти да прекършат,
да се гаврят с дълбоката рана.
Да ни спомнят гаврата с Батак -
в Юда да се превръщат...
Народът не забравя...
Всичко се връща!
© Михаела Михайлова Все права защищены