24 дек. 2012 г., 14:35

Не би могъл 

  Поэзия » Любовная
526 0 2

Как би могъл да ме познаваш,
аз съм онази, дето идва със нощта,
как би поискал да ме притежаваш,
аз имам не едно, а хиляди лица.

 

И тихо идвам с всеки залез,

на пръсти цяла нощ вървя,
обречена да нося в мене парещ,
последен, спомена за любовта.

 

А уж съм пратеница на съдбата,
зловещата шега не ми спести 
и ме накара да се влюбя аз самата,
аз да съм влюбена, но не и ти.

 

Поиска да бъда мечтите ти,
тогава не можех това,
затворих очи за сълзите ти,
това няма да си простя.

 

Сега твоят дом е сърцето ми,
усмивката - моят копнеж,
и в спомени пазя лицето ти,
във пламък на гаснеща свещ.

© Стела Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??