Не ме захвърляй като непотребен лист.
Не ме измачквай като недопушена цигара.
Не чувстваш ли? Без мен едва ли си щастлив?
Не чуваш ли? Замлъкнаха акордите на старото пиано.
Ела и поседи до мене, мълчешката -
стисни ръцете ми - изстинаха от чакане...
Не, няма да говорим. Нека да се вслушаме в сърцата...
И няма! Обещавам да не плача!
Но само да сме заедно - и ти, и аз!
Измъчват ме очите, да, от сумрака.
Не, не сълзи, това е от дъжда...
Усещам парещ дъх в косата си...
© Нели Все права защищены