27 апр. 2010 г., 23:07

Не пропилявай живота си 

  Поэзия » Философская
839 0 0

Животът ни е твърде кратък,

нямаш време да повтаряш грешки.

Трябва да продължаваш нататък,

въпреки моментите тежки.

Дори да те боли до безсъзнание

и пътят да ти се струва трънлив,

трябва да имаш търпение

и да се бориш, защото си жив.

Никога нищо не е лесно,

да обичаш, да забравяш да прощаваш

и, въпреки и да ти се случва често,

някак си трябва да се научиш да се справяш.

Не трябва никога да се предаваш

и винаги да търсиш смисъл.

Да живееш, защото заслужаваш -

това да бъде първата ти мисъл.

И след жестокия двубой на съдбата,

ще дойде и твоят момент,

с лекота да затвориш вратата

и да се радваш на всеки нов ден.

Но първо трябва да преминеш

през болката, гнева и самотата.

Знай, нощта достига и до дълбините,

но слънцето убива я със светлината.

© Десислава Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??