Животът ни е твърде кратък,
нямаш време да повтаряш грешки.
Трябва да продължаваш нататък,
въпреки моментите тежки.
Дори да те боли до безсъзнание
и пътят да ти се струва трънлив,
трябва да имаш търпение
и да се бориш, защото си жив.
Никога нищо не е лесно,
да обичаш, да забравяш да прощаваш
и, въпреки и да ти се случва често,
някак си трябва да се научиш да се справяш.
Не трябва никога да се предаваш
и винаги да търсиш смисъл.
Да живееш, защото заслужаваш -
това да бъде първата ти мисъл.
И след жестокия двубой на съдбата,
ще дойде и твоят момент,
с лекота да затвориш вратата
и да се радваш на всеки нов ден.
Но първо трябва да преминеш
през болката, гнева и самотата.
Знай, нощта достига и до дълбините,
но слънцето убива я със светлината.
© Десислава Todos los derechos reservados