Не си ли искал...?
Не си ли искал някога внезапно
поне за малко някой кратък миг
да сграбчиш в прегръдката си здраво
или в шепи нежно да го подържиш?
Не си ли искал ти поне за малко
да се превърнеш в капчица на дъжд
и понесена от вятъра стремглаво,
да обиколиш света нашир-надлъж?
Не си ли искал нещо друго ти да бъдеш,
не ти ли писна да си винаги човек?
В птица, в река, в звяр да се превърнеш,
поне за мъничко да бъдеш като Шрек?
Не си ли искал да докоснеш с пръсти,
нежно да погалиш с длан
тишината, мрака и мъглите гъсти...
и в мъгла да се превърнеш сам...
© Или Дадарова Все права защищены
настроение...!!!